Udmugning

Det er de færreste, der holder særligt meget af at muge ud i hesteboksene. Men det skal jo gøres! Derfor hjælper Midtjyden Staldinventar dig med at indrette din stald, så udmugningen kan gøres hurtigt og let.


Frontopluk

Den mest almindelige måde at forenkle det daglige arbejde i stalden, er nok at benytte hestebokse med frontopluk. Med frontopluk kan hele fronten på boksen åbnes. Dermed er det let at komme ind med en maskine, så arbejdet kan gøres hurtigere. På enden af hesteboksensfront er monteret et lille støttehjul, som sørger for, at du ubesværet kan svinge fronten op.

 Hestebokse med frontopluk

1

Sideopluk

Sideopluk fungerer på samme måde som frontopluk - her åbneshesteboksen bare fra siden i stedet. Der sidder et lille støttehjul for enden af sidestykket, der gør at siden let svinges op, og du nemt kan komme ind i boksen med en maskine.

 hestebokse med sideopluk

1

Sideudtræk

Hvis du har mange hestebokse på række, er sideudtræk nok den mest effektive måde at lette staldarbejdet. Ved sideudtræk hænger sidestykket i en galge i loftet, hvilket gør at de let kan trækkes ud på staldgangen. På denne måde kan du trække alle sidestykkerne mellem hesteboksene ud, så du kan muge hele rækken ud på en gang – uden hele tiden at skulle åbne og lukke fronter og sider. Når du har muget ud på hele rækken, lukker du bare alle sideudtrækkene, og så er du færdig! Der er dog desværre mange stalde, der ikke har plads til sideudtræk, da det kræver, at staldgangen har samme bredde som sidestykkerne.

 Hestebokse med sideudtræk

1

Stor skydedør i front

Sidst, men ikke mindst, kan selve skydedøren i fronten også laves betydelige bredde end de 120 cm, der er standarden. Er fronten påhesteboksen f.eks. 4 meter, kan skydedøren laves op til knap 2 meter bred, og på den måde vil du ligeledes nemmere kunne komme ind i boksen.

Hestebokse med 150 cm. skydedør

1